Dubbla kakor med chokladtryffel

Du behöver Grundrecept mördeg, se här nere Chokladtryffelfyllning 150 g mörk choklad 0.5 dl vispgrädde 0.5 dl mjölk Dekor 25 g mörk choklad Gör så...

Tillagningstid: 60 minuter
20 stycken

Du behöver

Grundrecept mördeg, se här nere

Chokladtryffelfyllning

150 g mörk choklad
0.5 dl vispgrädde
0.5 dl mjölk

Dekor

25 g mörk choklad

Gör så här

1

Gör en sats av grunddegen. Dela i fyra delar och forma till rullar med en diameter något större än en enkrona. Slå in i plastfolie och låt vila i kylen i drygt 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.

2

Skär rullarna i skivor, cirka 3 millimeter tjocka. Lägg dem med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar. 

3

Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Låt svalna. 

4

Chokladtryffelfyllning Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med grädden och mjölken. Låt smälta ihop på svag värme under omrörning. Dra kastrullen från plattan när tryffeln är jämn och blank. 

5

Häll upp chokladtryffeln i en spritspåse. Låt den svalna och tjockna en liten stund i rumstemperatur om den känns för rinnig. Spritsa den sedan på undersidan av hälften av kakorna. Lägg ihop med resten av kakorna. 

6

Smält chokladen till dekoren försiktigt i mikron eller över vattenbad. Spritsa eller ringla den över kakorna. Låt stelna i kylen och förvara sedan i kylen eller frysen. 


Kommentar:
Här läggs kakorna ihop två och två med en härligt krämig chokladtryffel emellan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top