Dubbelt så gott: Räkmacka med (veganskt) bacon och avokado

Godaste snabblunchen eller en sen kväll tillsammans med en öl eller en kopp te. Räkmackan är en älskad klassiker som finns i många varianter.. Vi har uppdaterat vår till att bli ännu godare!

Tillagningstid: 30 minuter
4 stycken

Du behöver

  • 200 g skalade räkor
  • 8 skivor stekt bacon
  • 1 mogen avokado
  • 3/4 dl crème fraiche
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 6 soltorkade tomater
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 tsk basilika
  • 8 skivor bröd av grahamstyp

Gör så här

Låt skalade räkor droppa av. Baconet kan mikras mellan dubbelt lager kökspapper. Dela och kärna ur avokadon. Mosa avokadoköttet med créme fraiche och citronsaft. Rör ner finhackade soltorkade tomater samt sammanhackade blad av persilja och basilika. Bred avokadomoset på alla brödskivorna. Lägg baconskivor på 4 skivor och fördela räkorna över. Täck med resten av brödskivorna och dela varje macka i två snibbar.


Kommentar:
Du kan med fördel byta ut vanligt bacon mot veganskt. Stek enligt anvisningarna på paketet. Låt gärna en vitlöksklyfta gå med i pannan. Krydda med salt och svartpeppar

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top