Läsar-recept

Dubbelmarinerad fläskfilé

Du behöver fläskfilé ca 800 g putsad Marinad 1: 0.75 dl salt 1 l vatten 6 st rosmarin kvistar färsk 5 st vitlöksklyftor vitpeppar grovmalen...


4 portioner

Du behöver

  • fläskfilé ca 800 g putsad

Marinad 1:

0.75 dl salt
1 l vatten
6 st rosmarin kvistar färsk
5 st vitlöksklyftor
vitpeppar grovmalen

Marinad 2:

citron strimlat skal av 2st
1 dl örter finhackade blandade
2 dl olja

Gör så här

1
Börja med Marinad 1: Koka upp salt, vatten och kryddor och låt svalna.

2
Bryn fläskfilen runt om och stek sedan färdigt i 125 grader varm ugn i cirka 30 minuter, den ska bli lätt rosa.

3
Lägg fläskfilen i Marinad 1 och låt ligga i cirka 8 timmar.

4
Blanda alla ingredienser till Marinad 2. Lägg i köttet och låt ligga minst 2 timmar.

5
Servera med exempelvis potatisgratäng eller en sallad med bönor, melon, mango, tomater, spenat och gurka.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top