Du behöver

  • fläskfilé ca 800 g putsad
  • Marinad 1:

  • 0.75 dl salt
  • 1 l vatten
  • 6 st rosmarin kvistar färsk
  • 5 st vitlöksklyftor
  • vitpeppar grovmalen
  • Marinad 2:

  • citron strimlat skal av 2st
  • 1 dl örter finhackade blandade
  • 2 dl olja

Gör så här

1
Börja med Marinad 1: Koka upp salt, vatten och kryddor och låt svalna.
2
Bryn fläskfilen runt om och stek sedan färdigt i 125 grader varm ugn i cirka 30 minuter, den ska bli lätt rosa.
3
Lägg fläskfilen i Marinad 1 och låt ligga i cirka 8 timmar.
4
Blanda alla ingredienser till Marinad 2. Lägg i köttet och låt ligga minst 2 timmar.
5
Servera med exempelvis potatisgratäng eller en sallad med bönor, melon, mango, tomater, spenat och gurka.

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Recept // Fler fläskköttrecept