Dubbelbakad sötpotatis

Du behöver 4 st sötpotatisar av mindre storlek 1 dl crème fraîche 0.5 tsk salt 1 tsk paprikapulver 150 g grovriven cheddarost 1 msk hackad...

Tillagningstid: 45 minuter
4 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 4 st sötpotatisar av mindre storlek
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 150 g grovriven cheddarost
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250 grader.

2

Tvätta sötpotatisen och nagga skalet med en gaffel. Tillaga den i mikron cirka 10 minuter på full effekt. Stick in en kniv för att känna om den är mjuk. Låt svalna litegrann.

3

Klyv sötpotatisen i halvor på längden och gröp ur skalet. Lägg innanmätet i en skål och mosa det slarvigt, det ska gärna vara lite bitar kvar.

4

Rör ner crème fraiche, salt, paprikapulver och hälften av osten.

5

Ställ skalen i en ugnsform och fyll dem med sötpotatisblandningen. Strö över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills osten fått fin färg. Strö över hackad persilja och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top