Drottningbullar i långpanna

Du behöver 1 st bulldeg se nedan Fyllning: 125 g smör rumsvarmt 2 dl drottningsylt 1 st ägg till pensling pärlsocker till dekor Gör så...

Tillagningstid: 60 minuter
25 portioner

Du behöver

  • 1 st bulldeg se nedan

Fyllning:

125 g smör rumsvarmt
2 dl drottningsylt
1 st ägg till pensling
pärlsocker till dekor

Gör så här

1
Deg: Bered degen på samma sätt som i grundreceptet och låt den jäsa i minst 40 minuter.

2
Smörj två ugnsformar, cirka 22?x?30 cm eller en stor långpanna. Vill du kan du istället klä formarna med bakplåtspapper.

3
Kavla ut degen till en stor rektangel, 2–3 mm tjock, på lätt mjölat bakbord. Känns det lättare att hantera en mindre bit deg kan du dela degen i två och kavla en bit i taget.

4
Fyllning Rör smöret mjukt och bred det i ett jämnt lager över degen. Bred även på sylten. Rulla ihop degen till en lång rulle och skär i cirka 2 cm tjocka skivor. Placera bullarna med lite mellanrum i ugnsformarna eller långpannan. Låt jäsa övertäckt i cirka 40 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.

5
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20–25 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top