Du behöver
- ca 1 1/2 kg benfri kotlettrad av gris eller fläskkarré
- 2 tsk torkad dragon
- 3 tsk gelatinpulver
- 1 tsk salt
- peppar från kvarn
- färska dragonblad
Gör så här
1
Skär två fickor utmed kotlettraden, en från varje sida om köttbiten. Krydda fickorna med dragon, strö på gelatin, salta och peppra. Bind om köttbiten med bomullstråd.
2
Salta, peppra och strö dragon på ytan. Lägg köttet i lilla ugnspannan. Sätt i en köttermometer. Stek på nedre falsen i ugnen i 200 grader tills köttermometern visar 77 grader, knappt 1 1/2 timme. Låt kallna.
3
Skiva köttet kallt i tunna skivor. Garnera med färska dragonblad. Servera med apelsinsås. (Uteslut apelsinsåsen om du inte tål mjölk!)
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.