Dragonspäckad kotlettrad

Du behöver ca 1 1/2 kg benfri kotlettrad av gris eller fläskkarré 2 tsk torkad dragon 3 tsk gelatinpulver 1 tsk salt peppar från kvarn...


8 portioner

Du behöver

  • ca 1 1/2 kg benfri kotlettrad av gris eller fläskkarré
  • 2 tsk torkad dragon
  • 3 tsk gelatinpulver
  • 1 tsk salt
  • peppar från kvarn
  • färska dragonblad

Gör så här

1
Skär två fickor utmed kotlettraden, en från varje sida om köttbiten. Krydda fickorna med dragon, strö på gelatin, salta och peppra. Bind om köttbiten med bomullstråd.

2
Salta, peppra och strö dragon på ytan. Lägg köttet i lilla ugnspannan. Sätt i en köttermometer. Stek på nedre falsen i ugnen i 200 grader tills köttermometern visar 77 grader, knappt 1 1/2 timme. Låt kallna.

3
Skiva köttet kallt i tunna skivor. Garnera med färska dragonblad. Servera med apelsinsås. (Uteslut apelsinsåsen om du inte tål mjölk!)


Kommentar:
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top