Dragonbiff med champinjoner

Du behöver 500 g köttfärs gärna viltfärs salt svartpeppar 1 st ägg 1 msk potatismjöl 0.5 dl mjölk 1 st gul lök finhackad 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g köttfärs gärna viltfärs
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 msk senap ljus fransk
  • 2 msk dragon från burk
  • 200 g champinjoner skurna i mindre bitar
  • smör
  • persilja hackad

Tillbehör:

pommes chateau (från butik) eller kokt potatis
sallad

Gör så här

1
1 Blanda färsen med 1 tesked salt,

2
1/2 tesked peppar, ägg, potatismjöl och mjölk. Tillsätt lök, senap och dragon. Forma 12 biffar.

3

4
2 Fräs champinjonerna i smör. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

5

6
3 Stek biffarna cirka 5 minuter på varje sida i fettet efter svampen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top