RECEPT FRÅN IK

Draget vildsvin - långlagat

Av .

Tillagningstid: 10 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 900 g vildsvinskarré eller vildsvinsstek
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 st gula lökar skalade och klyftade
  • 2 st vitlöksklyftor skalade och lätt krossade
  • 0.5 dl olivolja
  • 500 ml BBQ-sås
  • Till servering:

  • tortillabröd grönsallad

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på drygt 100 grader. Putsa köttet och massera det med salt och peppar. Lägg det sedan i en ugnstålig gryta med lock tillsammans med lök och vitlök. Använd en lite mindre gryta, lagom stor för köttbiten. Häll på oljan och tillräckligt med BBQ-sås så att det täcker kött och lök. Vänd runt alltsammans lite och ställ in grytan i ugnen med locket på. Stek i 8–10 timmar eller tills köttet är helt mört.
2
2 Lyft köttet ur grytan och dra isär det med två gafflar. Är köttet klart går det lätt, annars behöver det steka i någon timme till. Ta bort och släng lökbitarna. Vänd ner det dragna köttet i såsen som är kvar.

Kommentar:
Tillagningstiden är 10 minuter + 8-10 timmar i ugn. Vildsvin är ett miljövänligare och mustigare alternativ till den vanliga grisen i pulled pork. Draget vildsvin behöver lång tid i ugnen, men kräver minimal arbetsinsats.


Recept // Fler viltrecept