RECEPT FRÅN IK

Dominopotatis med pico de gallo

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

    Dominopotatis

  • 1.2 kg fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 25 g smör
  • Pico de gallo

  • 250 g småtomater
  • 1 st liten rödlök
  • 2 st färska jalapeno
  • 1 kruka koriander
  • 1 st lime yttersta finrivna skalet och saft
  • 1 krm salt
  • Till servering

  • 1 burk svarta bönor
  • 2 dl crème fraîche
  • förkokta majskolvar
  • blandad sallad

Gör så här

1

Dominopotatis Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba och torka potatisen. Skiva varje potatis tunt, med mandolin går det fort och skivorna blir jämntjocka, och ställ skivorna ihop i formen. Blanda olja, chiliflakes och salt och pensla potatisen med det. Skiva över smöret.

2

Ugnsrosta i 35–40 minuter tills potatisen fått fin färg och är genomstekt. Kolla med potatissticka. Ös med fettet i formen några gånger under tiden.

3

Pico de gallo Skär tomaterna i småbitar. Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur och finhacka jalapeñon. Finhacka koriandern (spara lite till topping). Blanda allt med lime-skal och -saft. Smaka av med salt.

4

Skölj bönorna och låt rinna av. Strö en del av dem över den varma potatisen. Klicka eller spritsa över lite crème fraiche, skeda på lite pico de gallo och strö över koriander. Servera med resten av tillbehören samt majskolvar och sallad.


Kommentar:
Här ställs potatisskivorna upp lite som dominobrickor i ugnsformen. Vi toppar med bönor, crème fraiche och kryddig pico de gallo-salsa.

Recept