Dinkelpasta med kantarell och gräslök

Du behöver 200 g dinkelpasta eller pasta av valfri sort 150 g kantareller rensade 50 g purjolök i slantar 1 tsk smör 1 st gräslök...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g dinkelpasta eller pasta av valfri sort
  • 150 g kantareller rensade
  • 50 g purjolök i slantar
  • 1 tsk smör
  • 1 st gräslök finhackat
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 nypa svartpeppar grovmalen

Tillbehör:

äpplen

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

2
Fräs kantareller och purjolök med smör i en medelvarm stekpanna.

3
Stäng av värmen till stekpannan och rör ner pasta, gräslök och grädde i svampsteket.

4
Smaka av med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top