Dillstekta makrillfiléer

Du behöver 2 st makrill eller 4 små 2 msk smör 1 st dill stor knippa salt Garnering: dillkvistar och citronklyftor Gör så här 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st makrill eller 4 små
  • 2 msk smör
  • 1 st dill stor knippa
  • salt

Garnering:

dillkvistar och citronklyftor

Gör så här

1
Rensa, skölj och filea makrillen. Lägg matfettet i en stekpanna och värm försiktigt.

2
Grovklipp dillen och lägg den i stekpannan när fettet smält. Låt den fräsa i matfettet. Fettet ska bli guldgult och dillen krispig, inte bränd.

3
Salta filéerna och lägg dem med köttsidan ner. Stek på svag värme. Låt fisken bli vackert ljusbrun. Vänd filéerna och stek dem färdiga.

4
Lägg upp makrillfiléerna på värmt fat tillsammans med ny dill och några citronklyftor. Några flagor gourmetsalt är gott på fisken. Ät lättstuvad spenat och kokt potatis till.

5
Lättstuvad spenat: Halvtina 2 paket djupfryst hel spenat. Skär varje block tvärs över i tre bitar. Fräs 1 msk matfett i en kastrull. Lägg i spenaten och låt den fräsa några minuter.

6
Skaka ihop 1 msk vetemjöl och 2 dl kaffegrädde. Häll den på spenaten. Låt koka upp och puttra några minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top