Du behöver
- 2 st makrill eller 4 små
- 2 msk smör
- 1 st dill stor knippa
- salt
Garnering:
dillkvistar och citronklyftor
Gör så här
1
Rensa, skölj och filea makrillen. Lägg matfettet i en stekpanna och värm försiktigt.
2
Grovklipp dillen och lägg den i stekpannan när fettet smält. Låt den fräsa i matfettet. Fettet ska bli guldgult och dillen krispig, inte bränd.
3
Salta filéerna och lägg dem med köttsidan ner. Stek på svag värme. Låt fisken bli vackert ljusbrun. Vänd filéerna och stek dem färdiga.
4
Lägg upp makrillfiléerna på värmt fat tillsammans med ny dill och några citronklyftor. Några flagor gourmetsalt är gott på fisken. Ät lättstuvad spenat och kokt potatis till.
5
Lättstuvad spenat: Halvtina 2 paket djupfryst hel spenat. Skär varje block tvärs över i tre bitar. Fräs 1 msk matfett i en kastrull. Lägg i spenaten och låt den fräsa några minuter.
6
Skaka ihop 1 msk vetemjöl och 2 dl kaffegrädde. Häll den på spenaten. Låt koka upp och puttra några minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.