Du behöver
- 6 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dl socker
- 2 st ägg
- 1 dl solrosolja
- 5 dl mjölk
Bärgrädde
0,5 dl vispgrädde
2 msk florsocker
2 msk sylt på svarta vinbär, hallon eller blåbär
Topping
svartvinbärspulver eller hallon- eller blåbärspulver
Gör så här
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vaniljsocker och socker.
Tillsätt ägg och olja. Vispa samman smeten. Häll i mjölken och vispa till en jämn smet.
Värm upp våffeljärnet. Smörj det med lite matfett innan du gräddar första våfflan. Lägg i ett par skedar smet, grädda. Fortsätt tills smeten är slut.
Bärgrädde Vispa grädden fluffig, rör ner florsocker och sylt.
Topping Servera våfflorna med grädden, toppa eventuellt med bärpulver.