Dessertvåfflor med bär och grädde

Du behöver 6 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 1 msk vaniljsocker 1 dl socker 2 st ägg 1 dl solrosolja 5 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
10 stycken

Du behöver

  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1 dl solrosolja
  • 5 dl mjölk

Bärgrädde

0,5 dl vispgrädde
2 msk florsocker
2 msk sylt på svarta vinbär, hallon eller blåbär

Topping

svartvinbärspulver eller hallon- eller blåbärspulver

Gör så här

1

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vaniljsocker och socker.

2

Tillsätt ägg och olja. Vispa samman smeten. Häll i mjölk­en och vispa till en jämn smet.

3

Värm upp våffeljärnet. Smörj det med lite matfett innan du gräddar första våfflan. Lägg i ett par skedar smet, grädda. Fortsätt tills smeten är slut.

4

Bärgrädde  Vispa grädden fluffig, rör ner florsocker och sylt.

5

 Topping  Servera våfflorna med grädden, toppa eventuellt med bärpulver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top