RECEPT FRÅN IK

Dessertvåfflor med bär och grädde

Foto: Betina Hastoft

Tillagningstid: 30 minuter
10 stycken

Du behöver

  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1 dl solrosolja
  • 5 dl mjölk
  • Bärgrädde

  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk sylt på svarta vinbär, hallon eller blåbär
  • Topping

  • svartvinbärspulver eller hallon- eller blåbärspulver

Gör så här

1

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vaniljsocker och socker.

2

Tillsätt ägg och olja. Vispa samman smeten. Häll i mjölk­en och vispa till en jämn smet.

3

Värm upp våffeljärnet. Smörj det med lite matfett innan du gräddar första våfflan. Lägg i ett par skedar smet, grädda. Fortsätt tills smeten är slut.

4

Bärgrädde  Vispa grädden fluffig, rör ner florsocker och sylt.

5

 Topping  Servera våfflorna med grädden, toppa eventuellt med bärpulver.


Recept