Den enklaste pastasåsen

Du behöver 1 bitar kassler (ca 250 g) 1 st lök stor gul 2 st vitlöksklyftor 1 msk olja 1 st burk krossade tomater (400...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 bitar kassler (ca 250 g)
  • 1 st lök stor gul
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 st burk krossade tomater (400 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk timjan
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 krm svartpeppar
  • 12.5 st svarta oliver

Att servera till:

pasta eller ris
sallad

Gör så här

1
1. Skär kasslern i fina små tärningar.

2
2. Skala och hacka lök och vitlök.

3
3. Fräs löken mjuk i oljan utan att den tar färg. Tillsätt kasslern och fräs ytterligare någon minut.

4
4. Häll på tomaterna. Smaksätt med tomatpuré, timjan, salt och peppar.

5
5. Låt såsen koka tills den är ganska tjock. Blanda ner oliverna.

6
6. Blanda ner såsen i nykokt pasta eller servera med ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top