De allra godaste kokostoscakakorna

Du behöver Botten: 4 st ägg 4 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk salt 2 tsk vaniljsocker 5 msk kakao 150 g smör eller...


48 stycken

Du behöver

Botten:

4 st ägg
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
150 g smör eller margarin

Toscasmet:

4 dl kokosflingor
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1.5 dl matlagningsgrädde
50 g margarin

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna, cirka 30 x 40 cm.

2
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl, salt, vaniljsocker, kakao och sist smält margarin. Häll smeten i formen och bred ut till kanterna. Grädda den halvfärdig cirka 10 minuter.

3
Blanda under tiden ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Låt allt koka samman 5 minuter. Bred ut toscasmeten på kakbotten och grädda den ytterligare 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top