Currystekt kycklingfilé i sambal- och mangosås

Du behöver 4 st kycklingfiléer ca 500 g 1 msk curry madras 1 krm svartpeppar 1 tsk salt 2 msk smör till stekning 1 msk...


0 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer ca 500 g
  • 1 msk curry madras
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 msk grönsaksfond Bong Touch of Taste
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mango chutney
  • 2 dl ris
  • 1 msk grönsaksfond Bong Touch of Taste
  • 1 st morot
  • 1 st paprika gärna röd för färgens skull
  • 0.5 st zucchini
  • 4 dl vatten

Gör så här

1
Krydda kycklingen med häften av curryn, salt & peppar.

2
Bryn filéerna i smör i en stekpanna.

3
Slå på Bong Touch of Taste grönsaksfond, resten av curryn, vispgrädde och mango chutney i pannan och låt puttra, ca 5-8 min.

4
Koka riset i 4 dl vatten med Bong Touch of Taste grönsaksfond.

5
Riv moroten grovt och låt koka med riset från start.

6
Riv även paprikan och zucchinin grovt och tillsätt i riset när riset är klart.

7
Servera kycklingfiléerna med grönsaksriset.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top