Currysill à la Ulla Winbladh

Du behöver 0.5 st gul lök finhackad 0.5 st äpple Granny Smith, fint tärnat 10 st syltlökar finhackade 1 msk curry 1 msk sirap eller...


6 portioner

Du behöver

  • 0.5 st gul lök finhackad
  • 0.5 st äpple Granny Smith, fint tärnat
  • 10 st syltlökar finhackade
  • 1 msk curry
  • 1 msk sirap eller flytande honung
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 6 st sillfiléer inlagda i bitar
  • salt och peppar

Gör så här

1
Blanda lök, äpple, syltlök, curry och sirap eller honung. Låt stå i 20 minuter så att cyrrysmaken dras ur ordentligt.

2
Blanda alltsammans med majonnäs och crème fraiche. Vänd ner sillbitarna, smaka av såsen med salt och peppar. Låt stå kallt minst ett dygn före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top