Curryris med grillad kyckling

Du behöver 1 msk olja 2 tsk curry 0.5 st gul lök hackad 1 dl ris 2.5 dl vatten 0.5 tärning grönsaksbuljong 1 st banan...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 0.5 st gul lök hackad
  • 1 dl ris
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 1 st banan
  • 2 st kycklingklubbor eller 1 grillad, delad kyckling
  • 2 st saltgurkor
  • 3 msk chutney

Gör så här

1
Hetta upp olja och rör ner curry. Lägg i lök och ris och fräs det under omrörning cirka 1 minut. Häll på vatten och smula i buljong. Koka riset mjukt, cirka 20 minuter. Låt riset svalna lite och blanda ner skivad banan.

2
Lägg upp riset i matlådor, toppa med kyckling och längdklyftad gurka. Sätt en liten pyts med chutney i lådan. Ät en skiva grovt bröd eller rostat bröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top