Du behöver

  • 1 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 0.5 st gul lök hackad
  • 1 dl ris
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 1 st banan
  • 2 st kycklingklubbor eller 1 grillad, delad kyckling
  • 2 st saltgurkor
  • 3 msk chutney

Gör så här

1
Hetta upp olja och rör ner curry. Lägg i lök och ris och fräs det under omrörning cirka 1 minut. Häll på vatten och smula i buljong. Koka riset mjukt, cirka 20 minuter. Låt riset svalna lite och blanda ner skivad banan.
2
Lägg upp riset i matlådor, toppa med kyckling och längdklyftad gurka. Sätt en liten pyts med chutney i lådan. Ät en skiva grovt bröd eller rostat bröd till.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept