Currykyckling med bönor och äpple

Du behöver 4 kycklingfiléer 2 msk smör 2 msk curry 1 burk (soja)bönor 1 burk haricots verts 1 burk majs 2 syrliga äpplen, urkärnade salt...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • 2 msk curry
  • 1 burk (soja)bönor
  • 1 burk haricots verts
  • 1 burk majs
  • 2 syrliga äpplen, urkärnade
  • salt
  • 2 dl creme fraiche
  • 50 g valnötskärnor

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingfiléerna i tjocka skivor. Smält smöret i stekpanna, rör ner curry, fräs en aning på medelvarm platta. Stek kycklingen lite i currysmöret. Lägg över i en smord, ugnsfast form. Sila av bönor och majs. Fördela dem runtom kycklingen. Klyfta äpplena, stek dem lätt i resten av currysmöret. Lägg dem på grönsakerna i formen. Strö på lite salt. Vispa ur pannan med 1 dl vatten, sila spadet över rätten. Klicka creme fraiche över. Gratinera mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Hacka nötterna och strö över den färdiga rätten. Servera med råris eller fullkornsris och fräsch bladsallad.


Kommentar:
Läsarrecept av Gunilla Haglöf

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top