Du behöver
- 3 st potatis vältvättade eller skalade
- 1 st blomkålshuvud
- 1 st aubergine
- 2 st tomater
- 3.5 st salladslökar
- olivolja till stekning
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 1 tsk ingefära finriven
- 2 tsk currypulver milt
- 1 st burk kokosmjölk (400 ml)
- 2.5 dl grönsaksbuljong från tärning
- 1 st burk kikärter sköljda, avrunna
- 1 st påse spenat (75 g)
- salt
- korianderblad till garnering
- 4 prt ris till servering
Gör så här
1
Klyfta potatisen. Ansa blomkålen och dela den i buketter. Koka potatis och blomkål mjuka i lättsaltat vatten cirka 10 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.
2
Skär auberginen och tomaterna i klyftor. Ansa och skiva salladslöken.
3
Fräs aubergineklyftorna i oljan cirka 3 minuter. Tillsätt vitlöken och ingefäran och fräs under omrörning cirka 1/2 minut.
4
Pudra över currypulvret.Ringla över kokosmjölken och tillsätt buljongen. Koka upp och sjud grytan cirka 5 minuter. Vänd ner tomatklyftor, salladslök, potatisklyftor och blomkålsbuketter, koka grytan cirka 5 minuter. Blanda i kikärter och spenat och koka ytterligare cirka 3 minuter eller tills allt är
5
genomvarmt. Smaka av med salt. Garnera med korianderblad.
6
Servera med kokt ris eller nudlar.