Du behöver

  • 3 st potatis vältvättade eller skalade
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 st aubergine
  • 2 st tomater
  • 3.5 st salladslökar
  • olivolja till stekning
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 tsk ingefära finriven
  • 2 tsk currypulver milt
  • 1 st burk kokosmjölk (400 ml)
  • 2.5 dl grönsaksbuljong från tärning
  • 1 st burk kikärter sköljda, avrunna
  • 1 st påse spenat (75 g)
  • salt
  • korianderblad till garnering
  • 4 prt ris till servering

Gör så här

1
Klyfta potatisen. Ansa blomkålen och dela den i buketter. Koka potatis och blomkål mjuka i lättsaltat vatten cirka 10 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.
2
Skär auberginen och tomaterna i klyftor. Ansa och skiva salladslöken.
3
Fräs aubergineklyftorna i oljan cirka 3 minuter. Tillsätt vitlöken och ingefäran och fräs under omrörning cirka 1/2 minut.
4
Pudra över currypulvret.Ringla över kokosmjölken och tillsätt buljongen. Koka upp och sjud grytan cirka 5 minuter. Vänd ner tomatklyftor, salladslök, potatisklyftor och blomkålsbuketter, koka grytan cirka 5 minuter. Blanda i kikärter och spenat och koka ytterligare cirka 3 minuter eller tills allt är
5
genomvarmt. Smaka av med salt. Garnera med korianderblad.
6
Servera med kokt ris eller nudlar.

Recept // Fler grönsakerrecept