Du behöver
- 2.5 dl sojakött torkat
- 1 msk curry
- margarin vego
- 1 st lök finhackad
- 1 st champinjoner stor burk i bitar
- 2.5 dl sojagrädde
- 1 dl sojamjölk
- 2.5 msk tomatketchup
- 2 tsk senap
- örtsalt
- 1 st ananasringar liten burk skurna i mindre bitar
- 2 st banan skurna i skivor
Tillbehör:
jordnötter
Gör så här
1
Förväll sojaköttet enligt anvisningarna på förpackningen.
2
Fräs curryn i margarin i en gryta.
3
Rör ner lök och champinjoner. Lägg i sojaköttet och låt det få lite färg. Tillsätt grädde och mjölk. Låt koka ihop något. Smaksätt med ketchup, senap och salt.
4
Rör ner frukten och låt puttra några minuter. Verkar grytan bli torr, späd med spadet från champinjonerna och ananasen. Servera grytan till kokt ris.
Det här receptet kommer från Gabriella och Jim Terneborg och deras “Terneborgs lyckliga kokbok” med veganrecept. För fler recept klicka på länkarna.