Currygryta med frukt

Du behöver 2.5 dl sojakött torkat 1 msk curry margarin vego 1 st lök finhackad 1 st champinjoner stor burk i bitar 2.5 dl sojagrädde...


4 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl sojakött torkat
  • 1 msk curry
  • margarin vego
  • 1 st lök finhackad
  • 1 st champinjoner stor burk i bitar
  • 2.5 dl sojagrädde
  • 1 dl sojamjölk
  • 2.5 msk tomatketchup
  • 2 tsk senap
  • örtsalt
  • 1 st ananasringar liten burk skurna i mindre bitar
  • 2 st banan skurna i skivor

Tillbehör:

jordnötter

Gör så här

1
Förväll sojaköttet enligt anvisningarna på förpackningen.

2
Fräs curryn i margarin i en gryta.

3
Rör ner lök och champinjoner. Lägg i sojaköttet och låt det få lite färg. Tillsätt grädde och mjölk. Låt koka ihop något. Smaksätt med ketchup, senap och salt.

4
Rör ner frukten och låt puttra några minuter. Verkar grytan bli torr, späd med spadet från champinjonerna och ananasen. Servera grytan till kokt ris.


Kommentar:
Det här receptet kommer från Gabriella och Jim Terneborg och deras “Terneborgs lyckliga kokbok” med veganrecept. För fler recept klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top