Du behöver

  • 2.5 dl sojakött torkat
  • 1 msk curry
  • margarin vego
  • 1 st lök finhackad
  • 1 st champinjoner stor burk i bitar
  • 2.5 dl sojagrädde
  • 1 dl sojamjölk
  • 2.5 msk tomatketchup
  • 2 tsk senap
  • örtsalt
  • 1 st ananasringar liten burk skurna i mindre bitar
  • 2 st banan skurna i skivor
  • Tillbehör:

  • jordnötter

Gör så här

1
Förväll sojaköttet enligt anvisningarna på förpackningen.
2
Fräs curryn i margarin i en gryta.
3
Rör ner lök och champinjoner. Lägg i sojaköttet och låt det få lite färg. Tillsätt grädde och mjölk. Låt koka ihop något. Smaksätt med ketchup, senap och salt.
4
Rör ner frukten och låt puttra några minuter. Verkar grytan bli torr, späd med spadet från champinjonerna och ananasen. Servera grytan till kokt ris.

Kommentar:
Det här receptet kommer från Gabriella och Jim Terneborg och deras "Terneborgs lyckliga kokbok" med veganrecept. För fler recept klicka på länkarna.


Recept // Fler frukt & bärrecept