Du behöver
- 1 stor gul lök
- 1 msk rapsolja
- 1 msk curry
- 1 tsk gurkmeja
- 1 dl vitvinsvinäger
- 6 konserverade persikohalvor
- 1 dl sockerlag från persikorna
- salt och grovmalen svartpeppar
Gör så här
1
Skala och skär löken i tunna ringar. Värm upp en kastrull med oljan och fräs lökringar, curry och gurkmeja i ett par minuter. Tillsätt vinägern och låt koka under lock tills lökringarna är mjuka, 2–3 minuter.
2
Ta upp persikohalvorna ur burken, men spara sockerlagen. Grovhacka halvorna fint och häll hacket och 1 deciliter av sockerlagen i kastrullen. Koka försiktigt på svag värme och under lock i 10 minuter. Rör om någon gång under tiden. Smaka av chutneyn med salt och peppar och häll upp på väl rengjord burk.
3
Chutneyn håller sig cirka 10 dagar i kyl.
Passar bra till grillat fläskkött eller kyckling.
Receptet kommer från Lisa Lemkes bok “Till grillat” (Bonnier Fakta).