Curry- och persikochutney

Du behöver 1 stor gul lök 1 msk rapsolja 1 msk curry 1 tsk gurkmeja 1 dl vitvinsvinäger 6 konserverade persikohalvor 1 dl sockerlag från...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 stor gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 6 konserverade persikohalvor
  • 1 dl sockerlag från persikorna
  • salt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

1
Skala och skär löken i tunna ringar. Värm upp en kastrull med oljan och fräs lökringar, curry och gurkmeja i ett par minuter. Tillsätt vinägern och låt koka under lock tills lökringarna är mjuka, 2–3 minuter.

2
Ta upp persikohalvorna ur burken, men spara sockerlagen. Grovhacka halvorna fint och häll hacket och 1 deciliter av sockerlagen i kastrullen. Koka försiktigt på svag värme och under lock i 10 minuter. Rör om någon gång under tiden. Smaka av chutneyn med salt och peppar och häll upp på väl rengjord burk.

3
Chutneyn håller sig cirka 10 dagar i kyl.


Kommentar:
Passar bra till grillat fläskkött eller kyckling.
Receptet kommer från Lisa Lemkes bok “Till grillat” (Bonnier Fakta).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top