RECEPT FRÅN IK

Crostini med renstekskräm

Av .

Tillagningstid: 35 minuter
20 portioner

Du behöver

    Rostad lök:

  • 2 st gula lökar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl rapsolja
  • Crostini:

  • 1 st baguette liten
  • smör till stekning
  • Kräm:

  • 10 st renstek tunna skivor
  • 2 dl färskost av philadelphiatyp
  • 0.5 dl pepparrotsvisp
  • 1 msk persilja finstrimlad
  • salt och peppar
  • Till garnering:

  • 1 dl rödkål finstrimlad

Gör så här

1
Rostad lök: Skala, dela och skiva löken. Blanda lök och mjöl. Häll olja i en liten stekpanna och värm den på medelstark värme.
2
Lägg i 2–3 lökstrimlor, oljan är lagom varm när de börjar fräsa. Lägg i resten av löken och rosta i cirka 5 minuter, rör om 2–3 gånger under tiden. Ta upp löken med hålslev på dubbelvikt hushållspapper och låt kallna.
3
Crostini: Skär baguetten i 20 tunna skivor. Stek dem gyllengula i smör cirka minut på varje sida. Låt kallna.
4
Kräm: Finhacka rensteken. Blanda färskost och pepparrotsvisp i en skål. Blanda i renstek och persilja. Smaka av krämen med salt och peppar. Toppa crostinin med renstekskrämen och den rostade löken. Garnera med rödkålsstrimlor.

Recept // Fler viltrecept