Crêpes med skaldjursfyllning

Du behöver Fyllning: 1 st purjolök späd 1 tsk smör eller margarin 1.5 dl crème fraîche 1 tsk majsstärkelse maizena 1 st skaldjur (ca 400...


2 portioner

Du behöver

Fyllning:

1 st purjolök späd
1 tsk smör eller margarin
1.5 dl crème fraîche
1 tsk majsstärkelse maizena
1 st skaldjur (ca 400 g)

Gratinering:

riven ost

Att servera till:

sallad
bröd

Gör så här

1
1. Börja med fyllningen. Strimla sedan purjolöken fint och fräs den mjuk i matfettet.

2
2. Blanda crème fraîche och majsstärkelse. Rör ner blandningen i purjon och hetta upp under omrörning.

3
3. Låt skaldjuren rinna av mycket väl annars blir stuvningen för tunn. Rör försiktigt ner dem i stuvningen.

4
4. Stek eller värm pannkakorna. Fördela fyllningen på var och en.

5
5. Vik ihop och servera direkt eller strö på riven ost och gratinera dem i 275 graders ugnsvärme 2-4 minuter, tills osten smält och fått fin färg.

6
6. Bjud rätten med sallad och bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top