Du behöver
- 4 st matjessillfiléer ca 250 g
- 1 st lök eller 2 färska knipplökar
- 2 dl crème fraîche
- bröd t ex åländskt svartbröd
- grönsalladsblad
- dill och citronklyftor
- rödlöksringar eller gräslök
Gör så här
1
Låt sillfiléerna rinna av och torka med kökspapper. Skär filéerna i pyttesmå tärningar och lägg dem i en bunke. Finhacka löken och blanda med sillen.
2
Vänd ihop ingredienserna med creme fraiche. Det behövs inga extra kryddor, sillfiléerna kryddar. Sätt röran i kylskåpet till servering, den mår bra av att stå ett dygn.
3
Klicka sillröran på bröd med salladsblad, garnera med dill, citronklyftor och rödlök eller gräslök. Eller servera med kokt färskpotatis.
Läsarrecept av Ann-Charlotte Sundblom.