Creme fraiche-sill på Lottas sätt

Du behöver 4 st matjessillfiléer ca 250 g 1 st lök eller 2 färska knipplökar 2 dl crème fraîche bröd t ex åländskt svartbröd grönsalladsblad...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st matjessillfiléer ca 250 g
  • 1 st lök eller 2 färska knipplökar
  • 2 dl crème fraîche
  • bröd t ex åländskt svartbröd
  • grönsalladsblad
  • dill och citronklyftor
  • rödlöksringar eller gräslök

Gör så här

1
Låt sillfiléerna rinna av och torka med kökspapper. Skär filéerna i pyttesmå tärningar och lägg dem i en bunke. Finhacka löken och blanda med sillen.

2
Vänd ihop ingredienserna med creme fraiche. Det behövs inga extra kryddor, sillfiléerna kryddar. Sätt röran i kylskåpet till servering, den mår bra av att stå ett dygn.

3
Klicka sillröran på bröd med salladsblad, garnera med dill, citronklyftor och rödlök eller gräslök. Eller servera med kokt färsk­potatis.


Kommentar:
Läsarrecept av Ann-Charlotte Sundblom.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top