Du behöver
- 6 st burkar krabbkött à 170 g (= 120 g kött)
- 3 st schalottenlökar finhackade
- 3 st vitlöksklyftor mycket finhackade
- 1.5 msk koriander finhackad färsk
- 1.5 msk fisksås
- svartpeppar rikligt med nymalen
- 1.5 st ägg uppvispat
- 3 tsk ströbröd
- rapsolja till stekning
- 0.75 dl råsocker
- 0.5 dl fisksås
- 0.5 msk risvinäger
- 3 msk limesaft
- 1 st chili finhackad
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 2 kruka grönsallad bladen, sköljda
- koriander bladen
- mynta bladen
- 5 st salladslökar skivade
- 1 pkt böngroddar à 180 g
Gör så här
1
Häll av krabbköttet i durkslag, krama ur överflödig vätska. Blanda med lök, vitlök, koriander, fisksås, peppar, ägg och ströbröd. Forma små kakor, lägg på tallrik. Ställ kallt att vila.
2
Dippsås: Lös upp sockret i 1 1/4 deciliter hett vatten. Tillsätt övriga ingredienser.
3
Sallad: Lägg upp salladsblad, örter, lök och böngroddar på ett fat.
4
Hetta upp en bottenskyla olja i stekpanna, lägg försiktigt i 8 kakor åt gången. Stek till fin färg i 3 minuter på ena sidan (vänds de för tidigt går de sönder), vänd försiktigt och stek i 3 minuter till. Ta upp, låt rinna av på hushållspapper. Ät krabbkakorna i salladsblad med örter, lök och groddar. Doppa i såsen.