Crabcakes med dippsås

Du behöver 6 st burkar krabbkött à 170 g (= 120 g kött) 3 st schalottenlökar finhackade 3 st vitlöksklyftor mycket finhackade 1.5 msk koriander...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 st burkar krabbkött à 170 g (= 120 g kött)
  • 3 st schalottenlökar finhackade
  • 3 st vitlöksklyftor mycket finhackade
  • 1.5 msk koriander finhackad färsk
  • 1.5 msk fisksås
  • svartpeppar rikligt med nymalen
  • 1.5 st ägg uppvispat
  • 3 tsk ströbröd
  • rapsolja till stekning
  • 0.75 dl råsocker
  • 0.5 dl fisksås
  • 0.5 msk risvinäger
  • 3 msk limesaft
  • 1 st chili finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 kruka grönsallad bladen, sköljda
  • koriander bladen
  • mynta bladen
  • 5 st salladslökar skivade
  • 1 pkt böngroddar à 180 g

Gör så här

1
Häll av krabbköttet i durkslag, krama ur överflödig vätska. Blanda med lök, vitlök, koriander, fisksås, peppar, ägg och ströbröd. Forma små kakor, lägg på tallrik. Ställ kallt att vila.

2
Dippsås: Lös upp sockret i 1 1/4 deciliter hett vatten. Tillsätt övriga ingredienser.

3
Sallad: Lägg upp salladsblad, örter, lök och böngroddar på ett fat.

4
Hetta upp en bottenskyla olja i stekpanna, lägg försiktigt i 8 kakor åt gången. Stek till fin färg i 3 minuter på ena sidan (vänds de för tidigt går de sönder), vänd försiktigt och stek i 3 minuter till. Ta upp, låt rinna av på hushållspapper. Ät krabbkakorna i salladsblad med örter, lök och groddar. Doppa i såsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top