Du behöver
- 4 dl pärlcouscous
Salsa verde
vitlöksklyftor
liten knippa bladpersilja
1 msk färskpressad citronsaft
1 dl olivolja
1 krm salt
Olivröra
gröna kärnfria marinerade oliver
150 g fetaost
pressade vitlöksklyftor
rosmarinkvistar finhackade blad
olivolja
Grillade grönsaker
squash
aubergine
paprikor
knippa färsk lök gärna röd
4-5 msk olivolja
150 g cocktailtomater
salt och peppar
Gör så här
Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
Salsa verde. Skala och pressa vitlöken. Finstrimla persiljan. Blanda citronsaft, olja och salt i en skål. Vänd ner vitlök och persilja och blanda runt.
Olivröra. Mixa oliver och fetaost. Blanda det mixade med vitlök, rosmarinblad och olivolja. Lägg röran i en skål och garnera med rosmarinblad.
Grillade grönsaker. Ansa och skiva squash och aubergine i cirka 1 centimeter tjocka skivor på längden. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa, dela och skala löken. Pensla squash, aubergine, paprika och lök med olja. Blanda tomaterna med 1 matsked olja. Grilla grönsakerna i en grillpanna 2–3 minuter per sida. Grilla tomaterna runtom cirka 3 minuter. Salta och peppra.
Lägg couscousen och de grillade grönsakerna på ett fat. Ringla över salsan. Servera med oliv- och fetaröran.
Här har vi valt pärlcouscous, men vanlig couscous eller bulgur blir också gott. Servera salladen varm, ljummen eller kyld.