RECEPT FRÅN IK

Couscoussallad med grillgrönsaker

Av . Foto: Eva Hildén

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl pärlcouscous
  • Salsa verde

  • vitlöksklyftor
  • liten knippa bladpersilja
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • Olivröra

  • gröna kärnfria marinerade oliver
  • 150 g fetaost
  • pressade vitlöksklyftor
  • rosmarinkvistar finhackade blad
  • olivolja
  • Grillade grönsaker

  • squash
  • aubergine
  • paprikor
  • knippa färsk lök gärna röd
  • 4-5 msk olivolja
  • 150 g cocktailtomater
  • salt och peppar

Gör så här

1

Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

2

Salsa verde. Skala och pressa vitlöken. Finstrimla persiljan. Blanda citronsaft, olja och salt i en skål. Vänd ner vitlök och persilja och blanda runt.

3

Olivröra. Mixa oliver och fetaost. Blanda det mixade med vitlök, rosmarinblad och olivolja. Lägg röran i en skål och garnera med rosmarinblad.

4

Grillade grönsaker. Ansa och skiva squash och aubergine i cirka 1 centimeter tjocka skivor på längden. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa, dela och skala löken. Pensla squash, aubergine, paprika och lök med olja. Blanda tomaterna med 1 matsked olja. Grilla grönsakerna i en grillpanna 2–3 minuter per sida. Grilla tomaterna runtom cirka 3 minuter. Salta och peppra. 

5

Lägg couscousen och de grillade grönsakerna på ett fat. Ringla över salsan. Servera med oliv- och fetaröran.


Kommentar:
Här har vi valt pärlcouscous, men vanlig couscous eller bulgur blir också gott. Servera salladen varm, ljummen eller kyld.

Recept