Couscoussallad med grillgrönsaker

Du behöver 4 dl pärlcouscous Salsa verde vitlöksklyftor liten knippa bladpersilja 1 msk färskpressad citronsaft 1 dl olivolja 1 krm salt Olivröra gröna kärnfria marinerade...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl pärlcouscous

Salsa verde

vitlöksklyftor
liten knippa bladpersilja
1 msk färskpressad citronsaft
1 dl olivolja
1 krm salt

Olivröra

gröna kärnfria marinerade oliver
150 g fetaost
pressade vitlöksklyftor
rosmarinkvistar finhackade blad
olivolja

Grillade grönsaker

squash
aubergine
paprikor
knippa färsk lök gärna röd
4-5 msk olivolja
150 g cocktailtomater
salt och peppar

Gör så här

1

Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

2

Salsa verde. Skala och pressa vitlöken. Finstrimla persiljan. Blanda citronsaft, olja och salt i en skål. Vänd ner vitlök och persilja och blanda runt.

3

Olivröra. Mixa oliver och fetaost. Blanda det mixade med vitlök, rosmarinblad och olivolja. Lägg röran i en skål och garnera med rosmarinblad.

4

Grillade grönsaker. Ansa och skiva squash och aubergine i cirka 1 centimeter tjocka skivor på längden. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa, dela och skala löken. Pensla squash, aubergine, paprika och lök med olja. Blanda tomaterna med 1 matsked olja. Grilla grönsakerna i en grillpanna 2–3 minuter per sida. Grilla tomaterna runtom cirka 3 minuter. Salta och peppra. 

5

Lägg couscousen och de grillade grönsakerna på ett fat. Ringla över salsan. Servera med oliv- och fetaröran.


Kommentar:
Här har vi valt pärlcouscous, men vanlig couscous eller bulgur blir också gott. Servera salladen varm, ljummen eller kyld.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top