Du behöver

  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl squash smått tärnad
  • 1 dl stjälkselleri smått tärnad
  • 3 tsk peppar smått tärnad spansk
  • 4 dl couscous
  • 5 dl vatten + 1 tärning grönsaksbuljong
  • Sås:

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • citron rivet skal av 1
  • 1 krm salt
  • 1 msk flytande honung
  • koriander ev. färsk

Gör så här

1
Värm oljan i en kastrull, fräs squash, selleri och peppar ett ögonblick. Tillsätt couscous och fräs några sekunder till. Häll över kokande grönsaksbuljong. Rör om, sätt på lock och låt grynen svälla vid sidan om plattan i 5 minuter. Rör upp grynen luftiga med en gaffel.
2
Sås: Rör samman yoghurt, citronskal, salt och honung. Tillsätt grovhackade korianderblad om så önskas.

Kommentar:
Den här rätten är inspirerad av Medelhavets svalka och Saharas hetta. Ett inslag i menyn "Med internationell prägel" som ingår i temafesten "Fest jorden runt". Övriga rätter i menyn hittar du nedan. Fler festidéer hittar du om du klickar på "Temafester" i Kökets vänstermeny.


Recept // Fler grönsakerrecept