Couscous med ricottakräm

Du behöver 4 prt couscous 250 g ricottaost 0.5 msk olivolja + extra till stekning 1-2 st pressade vitlöksklyftor 50 g finhackade valnötter 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt couscous
  • 250 g ricottaost
  • 0.5 msk olivolja + extra till stekning
  • 1-2 st pressade vitlöksklyftor
  • 50 g finhackade valnötter
  • 1 st knippa färsk lök
  • 1 st knippa morötter
  • 1 st knippa grön sparris
  • 1 st knippa rädisor
  • salt och nymalen svartpeppar
  • citron rivet skal

Gör så här

1

Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.

2

Blanda ricotta, 1/2 msk olivolja, vitlök och valnötter i en skål.

3

Ansa, skala och dela löken. Skala och dela morötterna, låt gärna en bit av blasten sitta kvar. Bryt av den nedersta hårda biten av sparrisen, cirka 3 centimeter, och kasta. Skär sparrisen i bitar. Dela rädisorna, låt en bit av blasten sitta kvar, om den är fin.

4

Fräs lök och morötter i olja 8–10 minuter eller tills de är mjuka. Ta upp dem på en tallrik. Fräs sparrisen i oljan cirka 3 minuter. Fräs rädisorna cirka 1/2 minut. 

5

Toppa couscousen med grönsakerna. Salta, peppra och garnera med citronskal. Servera med ricottakrämen.  


Kommentar:
Servera ricottakräm med valnötter till couscous med varma grönsaker.
Rätten kan serveras kall, praktiskt till exempel på vårens första picknick.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top