Du behöver
- 4 prt couscous
- 250 g ricottaost
- 0.5 msk olivolja + extra till stekning
- 1-2 st pressade vitlöksklyftor
- 50 g finhackade valnötter
- 1 st knippa färsk lök
- 1 st knippa morötter
- 1 st knippa grön sparris
- 1 st knippa rädisor
- salt och nymalen svartpeppar
- citron rivet skal
Gör så här
Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ricotta, 1/2 msk olivolja, vitlök och valnötter i en skål.
Ansa, skala och dela löken. Skala och dela morötterna, låt gärna en bit av blasten sitta kvar. Bryt av den nedersta hårda biten av sparrisen, cirka 3 centimeter, och kasta. Skär sparrisen i bitar. Dela rädisorna, låt en bit av blasten sitta kvar, om den är fin.
Fräs lök och morötter i olja 8–10 minuter eller tills de är mjuka. Ta upp dem på en tallrik. Fräs sparrisen i oljan cirka 3 minuter. Fräs rädisorna cirka 1/2 minut.
Toppa couscousen med grönsakerna. Salta, peppra och garnera med citronskal. Servera med ricottakrämen.
Servera ricottakräm med valnötter till couscous med varma grönsaker.
Rätten kan serveras kall, praktiskt till exempel på vårens första picknick.