Confiterad kummel med citron

Du behöver 700 g MSC-märkt kummelfilé eller annan vit fast fisk som torsk eller hälleflundra salt och peppar 2 st citroner 0.75 dl kapris ca...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 700 g MSC-märkt kummelfilé eller annan vit fast fisk som torsk eller hälleflundra
  • salt och peppar
  • 2 st citroner
  • 0.75 dl kapris
  • ca 5 dl olivolja

Sallad

4 st tomater
1 st rödlök
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
2 msk hackad färsk dill
flingsalt och svartpeppar

Till servering

kokt potatis eller potatismos

Gör så här

1

Sätt ugnen på 125 grader. Dela fisken i portionsbitar. Salta och peppra fisken runtom och låt den ligga i 10 minuter.

2

Tvätta citronerna och skär dem i skivor. Lägg ut citronskivor så att de täcker botten på en smord ugnsform anpassad för mängden fisk.

3

Lägg fisken ovanpå citronen och strö över kapris. Häll olivoljan runtom fisken så att den fyller formen och fisken täcks. Lägg resterande citronskivor ovanpå fisken.

4

Ställ in formen i nedre delen av ugnen i 45 minuter.

5

Skiva tomater och rödlök och varva skivorna på ett stort fat. Ringla över vinäger och olja. Strö över hackad dill, flingsalt och svartpeppar. 

6

Servera fisken med citronskivorna och lite av oljan ringlad över. Tomatsalladen och kokt potatis eller potatismos passar bra till.


Kommentar:
Citron och kapris är pålitliga smakkamrater till fisk. En klassisk ­tomatsallad kryddad med dill istället för basilika är ett enkelt och fräscht tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top