Du behöver
- 700 g MSC-märkt kummelfilé eller annan vit fast fisk som torsk eller hälleflundra
- salt och peppar
- 2 st citroner
- 0.75 dl kapris
- ca 5 dl olivolja
Sallad
4 st tomater
1 st rödlök
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
2 msk hackad färsk dill
flingsalt och svartpeppar
Till servering
kokt potatis eller potatismos
Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader. Dela fisken i portionsbitar. Salta och peppra fisken runtom och låt den ligga i 10 minuter.
Tvätta citronerna och skär dem i skivor. Lägg ut citronskivor så att de täcker botten på en smord ugnsform anpassad för mängden fisk.
Lägg fisken ovanpå citronen och strö över kapris. Häll olivoljan runtom fisken så att den fyller formen och fisken täcks. Lägg resterande citronskivor ovanpå fisken.
Ställ in formen i nedre delen av ugnen i 45 minuter.
Skiva tomater och rödlök och varva skivorna på ett stort fat. Ringla över vinäger och olja. Strö över hackad dill, flingsalt och svartpeppar.
Servera fisken med citronskivorna och lite av oljan ringlad över. Tomatsalladen och kokt potatis eller potatismos passar bra till.
Citron och kapris är pålitliga smakkamrater till fisk. En klassisk tomatsallad kryddad med dill istället för basilika är ett enkelt och fräscht tillbehör.