RECEPT FRÅN IK

Cocktail på smögenräkor med avokado och tomat

Av .

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • dressing
  • 1 st gurka
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 st röd chili eller efter smak
  • 3.5 msk pressad lime
  • 2 tsk korianderfrön
  • 1 kruka koriander
  • 1 st citrongrässtjälk riven
  • salt och peppar
  • 2 st avokado
  • 3 msk pressad citron
  • 1 st mango skalad och tärnad
  • 1 st tomat tärnad
  • 200 g räkor 200 g utan skal, motsvarar cirka 600 g med skal
  • rädisor och strimlad koriander till garnering

Gör så här

1
Skala och skär gurkan i tärningar. Mixa hälften av gurkan med vattnet. Sila gurkvattnet genom en trådsil och häll tillbaks det i mixern. Tillsätt olivolja, chili, koriander och citrongräs. Kör till en slät dressing, salta och peppra.
2
Gröp ur avokadorna och mosa ihop dem med citronsaften.
3
Blanda räkor, mango och resten av den tärnade gurkan.
4
Lägg lite avokadokräm i botten på ett cocktailglas, fördela räkblandningen på. Så långt kan du förbereda någon timme före. Sedan är det bara att skeda på lite av dressingen och garnera med rädisor och strimlad koriander.
5
Christians kommentar En modern, lite fräckare version av den klassiska räkcocktailen. Det fräscha gurkvattnet ger dressingen en rund, fin smak.

Recept // Fler skaldjurrecept