RECEPT FRÅN IK

Club sandwich med rödspätta

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st rödspätta filéer eller annan platt fisk, msc-, asc- eller kravmärkt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 dl rapsolja
  • 8 st späda salladsblad krispiga
  • 1 st tomat stor
  • 1 st avokado
  • 1 bitar gurka 10 cm
  • 1 st rödlök
  • Currymajonnäs

  • 0,5 dl majonnäs gärna hemgjord
  • 1 tsk citron pressad
  • 1 st vitlöksklyftor skalad och riven
  • 0,5 tsk currypulver gult
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • Till servering

  • 8 skiva rostat bröd
  • sötpotatis ugnsbakad
  • coleslaw
  • majskolvar

Gör så här

1

Skölj och torka av fisken. Blanda vetemjöl med salt i en tallrik, vispa upp ägget i en och häll ströbrödet i en tredje tallrik. Doppa fisken i mjölet, skaka av överflödigt mjöl. Doppa fisken i ägg – se till att det täcker ordentligt – och sedan i panko.

2

Stek fiskbitarna i olja i medelhet panna tills de är gyllene och frasiga runt om. Låt rinna av på hushållspapper. 

3

Skölj och torka salladen. Skiva tomaten. Skala, kärna ur och skiva avokadon. Skiva gurkan. Skala och skiva löken tunt.

4

Rör ihop ingredienserna till currymajonnäsen. Rosta bröd-en. Lägg upp sallad, fisk, tomat, avokado, gurka, lök och majonnäs mellan två bröd och dela sedan mackorna på snedden med en vass kniv. Servera gärna med ugnsbakad sötpotatis, coleslaw och majskolvar. 

5

Tips Vill du göra mackan vegetarisk? Pankopanera lite tofu istället för fisken, eller ersätt den med skivad stekt halloumi.


Kommentar:
Se till att välja miljömärkt fisk till din club sandwich, läs om miljömärkning på wwf.se/fiskguiden.

Recept