Club sandwich med majonnäs

Du behöver 1 äggula 1 msk dijonsenap 1 msk citronsaft 1/2–1 vitlöksklyfta, hackad 1/2 msk olivolja ca 1 1/2 dl rapsolja salt och svartpeppar 4...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2–1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1/2 msk olivolja
  • ca 1 1/2 dl rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 kycklingfiléer
  • smör och olja till stekning
  • 6–8 skivor bacon
  • 4 skivor gott bröd
  • fina salladsblad
  • 2 avokador, skalade, i skivor
  • 12 körsbärstomater, skivade
  • 1 rödlök, skivad
  • ärtskott om du vill
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Börja med majonnäsen: lägg ägggula, dijonsenap, citronsaft och vitlök i en mixerskål, mixa ihop med stavmixer. Tillsätt olivoljan och rapsolja lite i taget under fortsatt mixning tills det blir en tjock majonnäs. Det underlättar om alla ingredienser har ungefär samma temperatur. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

2
Salta och peppra kycklingfiléerna och stek i en klick smör och en skvätt olivolja i het panna till fin färg, sänk värmen något och stek tills kycklingen är genomstekt. Låt vila några minuter innan de skivas upp. Dela baconskivorna mitt itu och stek dem knapriga. Låt rinna av på hushållspapper.

3
Skiva upp kycklingfiléerna. Rosta eller grilla brödet lätt. Bred majonnäs på brödskivorna och lägg på salladsblad, avokado, bacon, kyckling, tomat och rödlök. Toppa med ärtskott om du vill. Salta och peppra på toppen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top