Du behöver
- 4 dl clementinjuice från färska clementiner
- 10 st gelatinblad
- 2.5 dl socker
- 100 g glykos eller glykossirap
- 0.5 tsk apelsinblomsvatten
- 0.5 msk matolja för att smörja formen
- 2 dl socker till garnering
Gör så här
1
Pressa clementinerna i en citruspress. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
2
Häll clementinsaften tillsammans med socker och glykos i en tjockbottnad kastrull. Blanda ordentligt och koka upp till 110 grader. Rör om då och då så att det inte bränner vid. Ställ åt sidan och låt svalna i några minuter.
3
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma vätskan. Rör om ordentligt. Tillsätt apelsinblomsvattnet.
4
Smörj en långpanna (cirka
5
20 x 30 centimeter) med lite matolja och häll upp marmeladen. Låt stelna i rumstemperatur i minst
6
4 timmar.
7
Vält upp marmeladen på ett bakplåtspapper och skär den i fyrkanter. Lägg konfekten i en burk och förvara i kylskåpet.
8
Före servering: Häll socker i en djup tallrik och vänd runt bitarna