Citruskyckling med gremolata

Du behöver 4 st kycklingfiléer salt och svartpeppar 2 msk olivolja Gremolata 0.5 dl finhackade örter t ex bladpersilja och oregano 3 msk olivolja 1...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Gremolata

0.5 dl finhackade örter t ex bladpersilja och oregano
3 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta finhackad
0.5 st apelsin det yttersta finrivna skalet och saft
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk flytande honung
salt och svartpeppar

Till servering

1 dl gröna oliver urkärnade
råstekt potatis
grönsallad och vinägrett

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Krydda kycklingen med salt och peppar.

2

Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kycklingen i ett par minuter på bägge sidor tills den fått fin färg. Lägg över i en ugnssäker form och baka av mitt i ugnen i cirka 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Ta ut och låt vila.

3

Blanda alla ingredienser till gremolatan. 

4

Skiva upp kycklingen, ringla över gremolatan och toppa med oliver. Servera med råstekt potatis och en god sallad med vinägrett.


Kommentar:
Gremolatan med sin fräscha citrus- och örtsmak kan också serveras till hel eller styckad ugnskyckling. Ugnsstekt potatis är gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top