Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- salt och svartpeppar
- 2 msk olivolja
Gremolata
0.5 dl finhackade örter t ex bladpersilja och oregano
3 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta finhackad
0.5 st apelsin det yttersta finrivna skalet och saft
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk flytande honung
salt och svartpeppar
Till servering
1 dl gröna oliver urkärnade
råstekt potatis
grönsallad och vinägrett
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Krydda kycklingen med salt och peppar.
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kycklingen i ett par minuter på bägge sidor tills den fått fin färg. Lägg över i en ugnssäker form och baka av mitt i ugnen i cirka 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Ta ut och låt vila.
Blanda alla ingredienser till gremolatan.
Skiva upp kycklingen, ringla över gremolatan och toppa med oliver. Servera med råstekt potatis och en god sallad med vinägrett.
Gremolatan med sin fräscha citrus- och örtsmak kan också serveras till hel eller styckad ugnskyckling. Ugnsstekt potatis är gott till.