Citronstekt sej med avokadogurksallad

Du behöver 1/2 gurka 1 avokado 1 dl (50 g) böngroddar 1/2 msk finhackad (schalotten)lök 1/2 msk balsamvinäger 2 msk olja 1 tsk soja, 1...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1/2 gurka
  • 1 avokado
  • 1 dl (50 g) böngroddar
  • 1/2 msk finhackad (schalotten)lök
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olja
  • 1 tsk soja, 1 krm salt
  • 400 g sejfilé, fryst eller färsk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt, 1 krm vitpeppar
  • rivet skal av 1/2 citron

Gör så här

1
Skala, kärna ur och fintärna gurkor och avokado. Blanda med sköljda groddar. Blanda samman vinäger, olja, soja och salt. Vänd in dressingen i salladen.

2
Halvtina fisken om den är fryst. Skär breda bitar. Blanda mjöl, salt, peppar och citronskal i en plastpåse. Lägg i fiskbitarna och skaka tills de mjölats runt om. Stek fisken i matfett i stekpanna på medelvärme.

3
Servera med kokt potatis och sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top