Du behöver
- 1/2 gurka
- 1 avokado
- 1 dl (50 g) böngroddar
- 1/2 msk finhackad (schalotten)lök
- 1/2 msk balsamvinäger
- 2 msk olja
- 1 tsk soja, 1 krm salt
- 400 g sejfilé, fryst eller färsk
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk salt, 1 krm vitpeppar
- rivet skal av 1/2 citron
Gör så här
1
Skala, kärna ur och fintärna gurkor och avokado. Blanda med sköljda groddar. Blanda samman vinäger, olja, soja och salt. Vänd in dressingen i salladen.
2
Halvtina fisken om den är fryst. Skär breda bitar. Blanda mjöl, salt, peppar och citronskal i en plastpåse. Lägg i fiskbitarna och skaka tills de mjölats runt om. Stek fisken i matfett i stekpanna på medelvärme.
3
Servera med kokt potatis och sallad.