Citronstekt kyckling med örter och olivolja

Du behöver 1 st kyckling ca 1,5–1,7 kg salt och nymalen svartpeppar olivolja välj en smakrik typ fruttato 1 st citron grovt skivad 1 dl...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st kyckling ca 1,5–1,7 kg
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja välj en smakrik typ fruttato
  • 1 st citron grovt skivad
  • 1 dl kalamataoliver urkärnade
  • dressing
  • 1 st citron det yttersta gula skalet, rivet
  • 4 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 1 dl örter hackade t ex persilja, basilika och timjan

Bönsallad

1 st burk stora vita bönor
1 st burk kidneybönor
2 st tomater tärnade
2 msk hackad persilja
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skär upp kycklingen i delar. Skär loss låren och dela dem i leden, skär av vingarna. Dela till två bröst och dela varje bröst i två halvor. Du ska nu ha tio kycklingdelar.

2
Salta och peppra och lägg dem i en långpanna, ringla över rejält med olivolja. Ställ in i ugnen i 15 minuter. Ta ut långpannan och vänd på kycklingbitarna, lägg på den skivade citronen. Sätt in i ugnen 20–25 minuter tills kycklingen har fin färg och är genomstekt.

3
Rör under tiden ihop ingredienserna till dressingen. Häll den över de stekta kycklingbitarna, strö över oliverna. Ställ in 2–3 minuter i ugnen så det blir riktigt varmt.

4
Bönsallad: Skölj bönorna ordentligt i kallt vatten i ett durkslag. Blanda med övriga ingredienser. Servera till kycklingen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top