Citronsnaps med citronverbena

Du behöver 1 st citron 15 st blad citronverbena 75 cl ren vodka eller brännvin special 1 tsk socker Gör så här 1 Tvätta citronen...

Tillagningstid: 15 minuter
75 centiliter

Du behöver

  • 1 st citron
  • 15 st blad citronverbena
  • 75 cl ren vodka eller brännvin special
  • 1 tsk socker

Gör så här

1

Tvätta citronen noga i ljummet vatten och skär remsor av skalet med en potatisskalare, försök att inte få med det vita skalet som smakar beskt.

2

Skölj verbenabladen noggrant. Häll upp vodkan i en väl rengjord flaska. Tillsätt citronskal, citronverbena och socker. Förslut flaskan och låt den stå och mogna mörkt och svalt i 1–2 dygn, max en vecka (ju längre tid, desto mer beska från citronskalen). Skaka gärna flaskan då och då.

3

Sila bort verbenabladen och citronskalen. Häll upp snapsen på flaska och servera väl kyld.


Kommentar:
Citronverbena är en läcker ört med oemotståndlig doft. Perfekt i en fräsch snaps.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top