Du behöver

  • 0.5 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 10 st kryddpepparkorn krossade
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 4 st lagerblad
  • 6 st sillfiléer urvattnade
  • 1 st purjolök skivad
  • 1 st knippa dill
  • dill och rivet citronskal

Gör så här

1
Koka samman ättiksprit, socker och vatten med kryddorna, låt kallna. Tillsätt citronsaft och lagerblad.
2
Skär sillfiléerna i 2 centimeter breda bitar, skiva purjolöken och varva sill med purjolök. Slå över lagen och toppa med en liten knippa dill. Täck över och låt stå 2 dygn i kylen. Garnera med dill och finrivet citronskal.

Kommentar:
Tid 30 minuter + tid att dra. Receptet är från boken ”Sommarkalas” (Norstedts).

Recept // Fler fiskrecept