Du behöver
- 1 st blomkålshuvud buketter
- 8 st knippmorötter skalade
- 0.5 st slanggurka skalad och urkärnad
- 2 st salladslökar skivade
- 1 st knippa rädisor klyftade
- 0.5 st rödlök strimlad
- 0.5 dl ättiksprit
- 2 dl vatten
- 1 dl socker
- 2 msk pressad citron
- salt
- svartpeppar
- 2 st bladpersilja strimlad
- 1 st kvist rosmarin
- 2 st timjan finhackad
Gör så här
1
Koka blomkål och morötter knappt mjuka i saltat vatten, kyl av i isvatten. Låt droppa av.
2
Skär morötterna i småslattar, gurkan i tärningar och gör i ordning de andra grönsakerna.
3
Koka upp ättikssprit, vatten och socker. Låt lagen kallna. Vänd i grönsakerna och låt dem dra i 1-3 timmar.
4
Krydda med citron, salt, peppar, persilja, rosmarin och timjan.
Passar till:
Leverpaté eller -pastej, syltor, korvar, rulader och kallskuret, grisfötter, kokt tunga, ål, strömmingslåda.