Citronpickels med krispiga grönsaker

Du behöver 1 st blomkålshuvud buketter 8 st knippmorötter skalade 0.5 st slanggurka skalad och urkärnad 2 st salladslökar skivade 1 st knippa rädisor klyftade...


0 portioner

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud buketter
  • 8 st knippmorötter skalade
  • 0.5 st slanggurka skalad och urkärnad
  • 2 st salladslökar skivade
  • 1 st knippa rädisor klyftade
  • 0.5 st rödlök strimlad
  • 0.5 dl ättiksprit
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 msk pressad citron
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st bladpersilja strimlad
  • 1 st kvist rosmarin
  • 2 st timjan finhackad

Gör så här

1
Koka blomkål och morötter knappt mjuka i saltat vatten, kyl av i isvatten. Låt droppa av.

2
Skär morötterna i småslattar, gurkan i tärningar och gör i ordning de andra grönsakerna.

3
Koka upp ättikssprit, vatten och socker. Låt lagen kallna. Vänd i grönsakerna och låt dem dra i 1-3 timmar.

4
Krydda med citron, salt, peppar, persilja, rosmarin och timjan.


Kommentar:
Passar till:
Leverpaté eller -pastej, syltor, korvar, rulader och kallskuret, grisfötter, kokt tunga, ål, strömmingslåda.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top