Du behöver
- 150 g spaghetti eller bandspaghetti
- 1 st citron
- 3 msk olivolja
- 50 g parmesanost
- 1 näve basilika näve färsk, hackad
- salt
- svartpeppar
Gör så här
1
Koka spaghettin i rikligt med kokande saltat vatten och låt den sedan rinna av innan du häller tillbaka den i kastrullen.
2
Pressa citronen och vispa ihop saften med olivolja och rör ner i pastan. Riv parmesanost och blanda ner. Rör till sist ner basilika, lite salt och grovmalen svartpeppar. Servera riktigt varmt med lite finstrimlat citronskal på toppen.
Kommentar:
Det gröna lockar alltid mig till middag. Ibland blir någon av veckans middagar helgrön. Välj vad du gillar och lägg kanske till kött eller fisk - eller en matig bönsallad.
Det gröna lockar alltid mig till middag. Ibland blir någon av veckans middagar helgrön. Välj vad du gillar och lägg kanske till kött eller fisk - eller en matig bönsallad.