Du behöver

  • 150 g spaghetti eller bandspaghetti
  • 1 st citron
  • 3 msk olivolja
  • 50 g parmesanost
  • 1 näve basilika näve färsk, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Koka spaghettin i rikligt med kokande saltat vatten och låt den sedan rinna av innan du häller tillbaka den i kastrullen.
2
Pressa citronen och vispa ihop saften med olivolja och rör ner i pastan. Riv parmesanost och blanda ner. Rör till sist ner basilika, lite salt och grovmalen svartpeppar. Servera riktigt varmt med lite finstrimlat citronskal på toppen.

Kommentar:
Det gröna lockar alltid mig till middag. Ibland blir någon av veckans middagar helgrön. Välj vad du gillar och lägg kanske till kött eller fisk - eller en matig bönsallad.

Recept // Fler grönsakerrecept