Du behöver

  • 5 dl vispgrädde
  • 6 st äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 1 st citron skalet av
  • 1.5 dl flädersaft outspädd
  • 2 msk glykos
  • Citrussallad:

  • 1 st grapefrukt
  • 1 st blodgrapefrukt
  • 4 st apelsiner
  • Sockerlag:

  • saft från citrusfrukter
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl socker
  • 0.5 st vaniljstång kluven
  • Garnering:

  • lime eller citron

Gör så här

1
1. Vispa grädden. Vispa äggulor, socker, citronskal, flädersaft och glykos över värme till ett skum.
2
2. Ta det från spisen och fortsätt att vispa tills skummet är kallt och fast.
3
Vänd ner grädden och fyll blandningen i formar.
4
3. Frys in.
5
4. Skär bort skalen, även det vita, på grapefrukt och apelsiner. Skär sedan filéer av citrusfrukterna och ta till vara saften som bildas.
6
5. Koka upp saften från citrusfrukterna med vatten, socker och vaniljstång. Låt svalna.
7
6. Blanda citrusfiléerna med den kalla sockerlagen.
8
7. Servera parfaiten i portionsskålar på en bädd av citrussallad. Garnera med strimlade citron- eller limeskal

Kommentar:
Detta är ett av Stefans Bjurs recept som han bjöd på vid familjemiddagen på Klinten. För fler recept, klicka på länkarna.


Recept // Fler frukt & bärrecept