Du behöver

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 11 st bambuspett
  • Marinad:

  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl pressad citron
  • 2 msk matolja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • Till pensling:

  • citron det rivna skalet av 1
  • 0.75 dl olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Skär kycklinglårfiléerna i bitar. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och häll den över kycklingen, blanda, Låt marinera i 2–3 timmar i kylen. Värm ugnen till 200 grader. Trä upp på bambuspett, lägg på en plåt och sätt in mitt i ugnen. Stek i 20 minuter. När 5 minuter återstår, ta ut spetten och pensla med en blandning av citronskal och olivolja. Salta och peppra.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept