Citronmarinerade kycklingspett

Du behöver 900 g kycklinglårfilé 11 st bambuspett Marinad: 1 dl japansk soja 0.5 dl pressad citron 2 msk matolja 1 msk flytande honung 2...


10 portioner

Du behöver

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 11 st bambuspett

Marinad:

1 dl japansk soja
0.5 dl pressad citron
2 msk matolja
1 msk flytande honung
2 st vitlöksklyftor pressade

Till pensling:

citron det rivna skalet av 1
0.75 dl olivolja
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Skär kycklinglårfiléerna i bitar. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och häll den över kycklingen, blanda, Låt marinera i 2–3 timmar i kylen. Värm ugnen till 200 grader. Trä upp på bambuspett, lägg på en plåt och sätt in mitt i ugnen. Stek i 20 minuter. När 5 minuter återstår, ta ut spetten och pensla med en blandning av citronskal och olivolja. Salta och peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top