Citronmarinerade jordgubbar med mascarponekräm och kanderade nötter

Du behöver Mascarponekräm 100 g mascarpone 0.75 dl vispgrädde 50 g vit choklad hackad Kanderade nötter 100 g pistagenötter skalade 0.5 dl strösocker 0.5 dl...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Mascarponekräm

100 g mascarpone
0.75 dl vispgrädde
50 g vit choklad hackad

Kanderade nötter

100 g pistagenötter skalade
0.5 dl strösocker
0.5 dl vatten

Marinerade jordgubbar

0.5 l jordgubbar
1 msk råsocker
1 msk citronsaft

Gör så här

1
Mascarponekräm Koka upp grädden på svag värme och ta sedan kastrullen från värmen.

2
Rör ner den hackade chokladen tills den smält. Vispa upp mascarponen och blanda med chokladgrädden till en slät smet. Låt stå i kylskåp i minst 1 timme.

3
Kanderade nötter Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme.

4
Tillsätt socker och vatten och rör runt med en träslev tills vätskan kokat in och stelnar kring nötterna. Det är viktigt att röra om ordentligt hela tiden. Skaka stekpannan så att nötterna täcks av sockerblandningen.

5
Häll nötterna på bakplåtspapper och låt svalna. Hacka nötterna i grova bitar när de kallnat och för­vara i plastpåse eller en lufttät burk.

6
Marinerade jordgubbar Rör samman socker och citronsaft i en mortel. Tillsätt 2–3 stora jordgubbar och mortla samman allt till en grov sockerlag.

7
Dela jordgubbarna i mindre bitar, till exempel kvartar, och sväng runt med citronsockerlagen. Låt stå i cirka 20 minuter.

8
Lägg upp jordgubbarna i portionsformar och toppa med mascarponekräm och kanderade nötter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top