Citronkräm med passionsfrukt

Du behöver 5 dl vispgrädde 100 g strösocker (drygt 1 dl) 80 ml citronsaft färskpressad 2 st passionsfrukt Gör så här Koka upp grädde och...

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g strösocker (drygt 1 dl)
  • 80 ml citronsaft färskpressad
  • 2 st passionsfrukt

Gör så här

Koka upp grädde och socker i en kastrull, låt sjuda i cirka 6–7 minuter så att grädden reduceras något. Tillsätt citronsaften och sjud ytterligare ett par minuter. Häll upp i portionsformar eller små kaffekoppar och ställ svalt att stelna.


Kommentar:
Citronkrämen stelnar av sig själv i kylskåp. Skeda på lite passionsfrukt vid servering.
OBS! Tillagningstiden inkluderar inte tiden att stelna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top