Citrondoftande tonfisksås till fullkornspasta med gröna ärter

Du behöver 2 burkar tonfisk i vatten 1 citron 2 dl mini-creme fraiche 1/2 dl lättmajonnäs 2 msk småkapris 1/2 kruka gräslök salt, vitpeppar 4...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 1 citron
  • 2 dl mini-creme fraiche
  • 1/2 dl lättmajonnäs
  • 2 msk småkapris
  • 1/2 kruka gräslök
  • salt, vitpeppar
  • 4 portioner fullkornspasta
  • 200 g gröna ärter

Gör så här

1
Öppna tonfiskburkarna och låt fiskköttet rinna av i sil.

2
Tvätta och torka citronen. Riv skalet på rivjärnets finaste sida.

3
Halvera citronen och pressa ena halvans saft ner i en bunke. Rör i skal, creme fraiche och majonnäs. Blanda till en jämn smet och vänd till sist i kapris och finklippt gräslök, smaka av med salt och peppar.

4
Servera med pasta, gärna fullkorn, blandad med kokta ärter.


Kommentar:
Tips!
Riv en bit smörgåspapper och tryck fast på rivjärnets fina sida. Riv sedan citrusskal som vanligt. Sedan är det enkelt att ta tillvara skalet, som lätt kan skrapas från papperet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top