Du behöver
- 2 burkar tonfisk i vatten
- 1 citron
- 2 dl mini-creme fraiche
- 1/2 dl lättmajonnäs
- 2 msk småkapris
- 1/2 kruka gräslök
- salt, vitpeppar
- 4 portioner fullkornspasta
- 200 g gröna ärter
Gör så här
1
Öppna tonfiskburkarna och låt fiskköttet rinna av i sil.
2
Tvätta och torka citronen. Riv skalet på rivjärnets finaste sida.
3
Halvera citronen och pressa ena halvans saft ner i en bunke. Rör i skal, creme fraiche och majonnäs. Blanda till en jämn smet och vänd till sist i kapris och finklippt gräslök, smaka av med salt och peppar.
4
Servera med pasta, gärna fullkorn, blandad med kokta ärter.
Tips!
Riv en bit smörgåspapper och tryck fast på rivjärnets fina sida. Riv sedan citrusskal som vanligt. Sedan är det enkelt att ta tillvara skalet, som lätt kan skrapas från papperet.