Citroncheesecake med jordgubbar

Du behöver Botten: 150 g digestivekex 75 g socker 75 g smör Fyllning: 4 st ägg 2 dl socker 1 msk vaniljsocker 3 st citron...

Tillagningstid: 35 minuter
10 portioner

Du behöver

Botten:

150 g digestivekex
75 g socker
75 g smör

Fyllning:

4 st ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 st citron + 1 till servering
300 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde

Topping:

1 dl röd vinbärsgelé
500 g jordgubbar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Kör kex, socker och smör till en smulig massa i matberedare. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbara kanter, packa ordentligt och grädda i ugnen i 10 minuter.

2
Separera äggulorna och äggvitorna i varsin ren bunke. Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret fluffigt med elvisp. Tvätta citronerna och riv skalet fint och vispa i det tillsammans med osten. Vispa grädden toppig i en separat skål och vänd sedan ner den i ost- och äggsmeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ned även dem. Bred ut blandningen över kexbottnen, släta till ytan, plasta in och frys i minst ett par timmar eller över natten.

3
Smält gelén på svag värme i en liten kastrull och vispa den slät. Ta ut cheesecaken ur frysen och lossa den från kanterna på formen med en vass kniv. Lyft över till ett serveringsfat och garnera med jordgubbar. Pensla jordgubbarna med gelen och strö över lite extra rivet citronskal.


Kommentar:
En cheesecake som är perfekt att ha färdig i frysen när det är dags för gäster. Bara att toppa med bär eller frukt!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top