Ciderbräserad kycklingklubba

Du behöver 2 skivor svålfritt stekfläsk eller bacon 1/2 purjolök, det gröna 1 (majs)kycklingklubba 1 dl äppelmust eller torr cider litet rött äpple 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 2 skivor svålfritt stekfläsk eller bacon
  • 1/2 purjolök, det gröna
  • 1 (majs)kycklingklubba
  • 1 dl äppelmust eller torr cider
  • litet rött äpple
  • 1 msk vetemjöl
  • 2–3 msk creme fraiche
  • 1 msk grovhackad persilja
  • 1–1 1/2 portion persiljekokt ris

Gör så här

1
Ta fram en liten tjockbottnad gryta och låt fläsk eller bacon smälta i den. Ansa, skölj och bita purjohalvan, låt den fräsa med fläskfettet på medelvärme i 5 minuter. Ta upp fläsk och purjo.

2
Höj värmen och bryn kycklingklubban runtom i fläskfettet. Tillsätt cider, sänk till låg värme och lägg på lock. Låt småputtra i 20 minuter. Ta upp köttet.

3
Skaka mjölet jämnt med 2 msk must och rör ner redningen och creme fraiche. Låt koka upp. Lägg i köttet igen, samt purjo och fläsk. Låt småputtra under lock 5 minuter till. Blanda i persilja till servering.

4
Koka riset enligt paketet, låt persiljestjälkarna sjuda med.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top