Chutney av tomat och squash

Du behöver 750 g plommontomater 350 g squash gul 1 st gul lök 5 dl råströsocker 2 dl äppelcidervinäger 2 dl sultanrussin 1 msk curry...

Tillagningstid: 75 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 750 g plommontomater
  • 350 g squash gul
  • 1 st gul lök
  • 5 dl råströsocker
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl sultanrussin
  • 1 msk curry
  • 1 msk malen ingefära
  • 3 st vitlöksklyftor skalade
  • ingefära några bitar torkad

Gör så här

1
Halvera och kärna ur tomaterna. Längskvarta squashen och skär bort kärnhuset, dela kvartarna i grova skivor. Tärna löken och lägg med alla andra ingredienser i kastrull.

2
Koka upp under lock på hög värme. Sänk till svag värme och låt puttra utan lock cirka en timme. Rör om emellanåt. Fyll ända upp

3
i heta rena burkar, skruva på locken och ställ att svalna upp och ner. Svalnade burkar förvaras svalt och torrt, rättvända.


Kommentar:
Tips: Tomater och squash kan ersättas med samma vikt plommon eller fasta äpplen. Lingon kan också användas, om man silar bort saft till lagom konsistens. Nypon passar också bra, men de måste halveras först, så fröhåren kan skrapas ur. Ingefärsbitarna kan bytas mot kanelstänger, en handfull repade rönnbär eller muskotblomma.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top