Du behöver
- 750 g plommontomater
- 350 g squash gul
- 1 st gul lök
- 5 dl råströsocker
- 2 dl äppelcidervinäger
- 2 dl sultanrussin
- 1 msk curry
- 1 msk malen ingefära
- 3 st vitlöksklyftor skalade
- ingefära några bitar torkad
Gör så här
1
Halvera och kärna ur tomaterna. Längskvarta squashen och skär bort kärnhuset, dela kvartarna i grova skivor. Tärna löken och lägg med alla andra ingredienser i kastrull.
2
Koka upp under lock på hög värme. Sänk till svag värme och låt puttra utan lock cirka en timme. Rör om emellanåt. Fyll ända upp
3
i heta rena burkar, skruva på locken och ställ att svalna upp och ner. Svalnade burkar förvaras svalt och torrt, rättvända.
Tips: Tomater och squash kan ersättas med samma vikt plommon eller fasta äpplen. Lingon kan också användas, om man silar bort saft till lagom konsistens. Nypon passar också bra, men de måste halveras först, så fröhåren kan skrapas ur. Ingefärsbitarna kan bytas mot kanelstänger, en handfull repade rönnbär eller muskotblomma.