Chutney av plommon

Du behöver 1 kg plommon 1 st lök hackad 2 dl äppelcidervinäger 6 dl strösocker 2 dl russin 1 tsk salt 5 st kryddnejlikor hela...

Tillagningstid: 90 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 1 kg plommon
  • 1 st lök hackad
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 6 dl strösocker
  • 2 dl russin
  • 1 tsk salt
  • 5 st kryddnejlikor hela
  • 1 msk gula senapsfrön
  • 1 msk ingefära mald

Gör så här

1
1. Skölj, halvera och kärna ur plommonen. Lägg i en gryta tillsammans med löken. Tillsätt vinäger, socker, russin, salt, kryddnejlikor, senapsfrö och ingefära.

2
2. Blanda och låt allt koka upp och småkoka på medelvärme utan lock i 1–1,5 timme. Rör om då och då. Konsistensen ska vara mosig och simmig.

3
3. Häll chutneyn i väl rengjorda burkar och sätt på rengjorda lock genast. Låt svalna.

4
Förvara mörkt och svalt.


Kommentar:
Marianne Jerns goda plommonchutney blir ett smakrikt tillbehör till exempelvis kyckling eller fläskkött.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top